top of page
Søk
  • Cathrine

Vielsens søte musikk!

Hva skal man velge? Hvor viktig er egentlig musikken for en vielse?


Jeg har sunget i utallige vielser gjennom min karriere. Jeg har opplevd brudemarsjer som har blitt spilt over stereoanlegget, vielser så korte at de er over før de i det hele tatt har startet, borgerlige og kirkelige vielser. Felles for dem alle er musikk. Musikk skaper stemning. Musikk bidrar til rørende øyeblikk, med tekster som uttrykker følelser og et lite øyeblikk til ettertanke i en høytidelig stund.


Min erfaring er at live-musikk, enten ved hjelp av profesjonelle sangere, sjarmerende tantebarn eller talentfulle forlovere, bidrar til å underbygge den høytidelige stunden en vielse faktisk er. Valg av sang derimot, kan skape hodebry for mange. Hvilke sanger skal man velge? Er man i kirken, skal man velge både salmer og sanger for solisten. Hvordan går de ulike salmene igjen? Hva pleier andre å ta? Skal vi rett og slett bare ta de vanlige? "Kjærlighet fra Gud", er det det den heter? Og hva skal solisten synge? Vi har jo ingen sang som liksom er "vår"?


Jeg har sittet med mange brudepar og veiledet dem frem til sine valg. Hvilken sang som passer brudeparet, deres reise og hvordan de har det sammen er svært individuelt. Her finnes det ingen "one size fits all". Sanger forteller historier, rommer følelser man ikke klarer å uttrykke, favner både stemning og kjærlighet samtidig som de gir en ramme til hele vielsen. På slike dager er det også noen som ønsker å minnes noen som er savnet eller fortelle om en broket vei som førte brudeparet til hverandre. Sanger kan romme alt dette og mer til.


Lurer du på hvilke sanger dere skal velge? Jeg hjelper dere gjerne!18 visninger0 kommentarer

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page